Tarieven

Aan Runningtherapie zijn kosten verbonden. Daar staat tegenover dat het je een heleboel gaat opleveren.

  • Kosten voor de intake van 1 uur  € 35,–, maar krijg je terug bij het aangaan van een traject.
  • Individuele begeleiding (max. 1 persoon) € 50,– per uur
  • Kosten begeleiding € 25,– p.p. per uur (max 2 personen)

De betaling gaat per 6 of 12 sessies, vooraf te betalen. Er zal een factuur naar je
worden gestuurd.

Voortijdig stoppen
Wanneer je besluit voortijdig met de trainingen te stoppen zal er geen restitutie van het resterende bedrag plaatsvinden.

Tijdelijk stoppen
Wanneer je besluit tijdelijk de trainingen te stoppen dan kan je binnen een half jaar de sessies weer hervatten, daarna vervallen de sessies.

Het is ook mogelijk eenmalig de Runningtherapietraining te volgen om te ervaren of dit iets voor je is of omdat je gewoon iets meer wilt weten over Running therapie. De kosten voor deze eenmalige looptraining zijn € 75,– p.p. Wanneer je besluit meerdere looptrainingen te volgen dan zijn de kosten € 50,- voor de privé lessen.

Over het algemeen duurt een runningtherapietraject 12 weken en train je 3 keer per week, waarvan 1 of 2 keer begeleid. Je krijgt een persoonlijk trainingsschema dat precies aansluit op jouw mogelijkheden en wensen. Zodat jij je binnen een paar weken weer fitter en sterker voelt. Deze sessies duren ongeveer een uur en bestaan uit: een check-in, warming up, spierversterking en ademhaling, loopscholing, cooling-down en check-out. 

De trainingen vinden plaats in Maassluis en omgeving. We lopen zoveel mogelijk in de natuur. Plaats en tijd bepalen we in overleg.

Vergoedingen

Vanuit PGB
Als u PGB ontvangt, is het mogelijk dat mijn begeleiding hieruit bekostigd kan worden onder de noemer “activerende begeleiding”. Vraag hiernaar bij het zorgloket van uw gemeente.

Vanuit uw zorgverzekering:
Runningtherapie wordt soms gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraars, neem altijd contact op met uw zorgverzekeraar om zeker te weten of er wel of geen gedeeltelijke vergoeding is.

Vanuit het werk
Wanneer u (deels) arbeidsongeschikt bent, is het mogelijk dat uw werkgever bereid is de kosten te vergoeden. Runningtherapie kan als onderdeel worden ingezet van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) of een re-integratietraject. De kans is groot dat uw werkgever de kosten volledig of gedeeltelijk vergoed. Of ga een gesprek aan met de Arbodienst van het bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Werkt u nog wel maar ervaart u stress gerelateerde klachten, informeer bij uw werkgever of u Runningtherapie kunt volgen ter preventie.

Vanuit een eigen bedrijf
De kosten van Runningtherapie kunt u mogelijk opvoeren als aftrekpost onder “ondernemerskosten”. Voor Ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en de omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst. Vraag ernaar bij uw belastingadviseur of administratiekantoor.

Vanuit het UWV/ de Gemeente:
Bent u op dit moment werkeloos en ontvangt u een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van uw herstel en re-integratietraject. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.